Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: все змішали – і готово

Яблучний пиріг «Три склянки», рецепт приготування Пироги

Насипний яблучний пиріг дуже просто приготувати!

Змішали всі три склянки інгредієнтів, зробили начинку – і все: залишилося тільки дочекатися, коли духовка завершить розпочату вами справу! Головне, яблука потрібно вибирати соковиті: від цього залежить якість випічки. Пиріг виходить ніжний і смачний. Хто не любить яблучні пироги? Всі люблять: але не завжди є час возитися з тістом. Подібний шедевр кулінарного мистецтва зможе зробити навіть кулінар початківець: і порадувати рідних смачною ароматною випічкою. Пироги з яблуками і взимку подарують вам частинку сонячного літа.

Необхідні інгредієнти

  • манна крупа – 1 склянка (160 грам),
  • пшеничне борошно – 1 склянка (130 грам),
  • цукровий пісок – 1 склянка (180 грам),
  • розпушувач – 1,5 чайні ложки,
  • яблука – 5 штук,
  • масло вершкове – 30 грам,
  • молоко – 1 стакан (200 мілілітрів),
  • лимонний сік – 2-3 столових ложки,
  • цукрова пудра – для декору.

Як приготувати насипний яблучний пиріг «Три склянки»

Яблука, ретельно відмиті і обсушені, разом з шкіркою натираємо на великій тертці.

Яблучну суміш перекладаємо в миску і поливаємо лимонним соком.

Всі сухі інгредієнти змішуємо в одній мисці: борошно, цукор, манну крупу, розпушувач.

Для пирога приготуємо роз’ємну форму, діаметром 20 сантиметрів.

Форму промазуємо рослинною олією (або спеціальною антипригарною емульсією), застеляємо пергаментом і знову промазуємо.

Суху суміш ділимо на 4 рівні частини.

Натерті яблука ділимо на 3 частини.

У форму висипаємо першу частину сухої суміші, розрівнюємо шар.

Викладаємо яблука, розрівнюємо.

Повторюємо шари і закінчуємо сухою сумішшю.

Вершкове масло кладемо в молоко, розігріваємо суміш і поливаємо верх пирога.

Виделкою, тонким ножем або великою шпажкою протикаємо весь пиріг, щоб молоко пройшло всі шари.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 40-50 хвилин.

Готовому пирогу даємо охолонути 10-15 хвилин і виймаємо з форми.

Посипаємо зверху цукровою пудрою.

Насипний яблучний пиріг «Три склянки» виходить просто шикарним! Його можна подавати до столу відразу, в теплому вигляді: з молоком або чаєм.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар