Тісто готується без дріжджів на основі кефіру й сметани і тому кисломолочні продукти дають особливу пишність і м’якість. Для начинки я брала яйця із зеленою цибулею, а ви можете використовувати інший варіант.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1.5 ч.л;
- кефір, 350 мл;
- сметана, 100 г;
- сода, 1 ч.л;
- борошно, 350 г.
Для приготування начинки необхідно:
- яйця, 4 шт;
- зелена цибуля і кріп, пучки;
- масло вершкове, 20 г;
- сіль перець.
Процес приготування пиріжків
Для начинки відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо дрібними кубиками.
Зелену цибулю і кріп дрібно ріжемо і змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом. Солимо і перчимо до смаку.
Яйця солимо і всипаємо цукор, вимішуємо віночком.
Додаємо сметану будь-якої жирності і кефір, вимішуємо до однорідності.
Порада: щоб тісто рівномірно випікалося, всі продукти заздалегідь готуємо – вони повинні бути кімнатної температури.
У масу всипаємо просіяне борошно і соду, вимішуємо тісто.
У тісто додаємо яйця з зеленню, вимішуємо.
Розігріваємо олію в сковорідці, викладаємо по столовій ложці тіста.
Випікаємо з двох сторін до рум’яності.
Пиріжки м’які, пишні, дуже смачні і ситні, ароматні. Відмінно поєднуються зі сметаною, розтопленим вершковим маслом, салатами з овочів.