Найледачіші пиріжки на сковороді: однієї порції завжди не вистачає

Пиріжки

Кефірне тісто виходить дуже пишним, м’яким, не вимагає багато олії і відмінно піднімається. Начинку робіть будь-яку за смаком, нам подобається зелена цибуля та яйце.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 400 мл;
  • сіль та сода по 1 ч.л;
  • яйце, 1 шт;
  • яйця варені, 4 шт.;
  • борошно, 3 склянки;
  • зелена цибуля і кріп, гарний пучок.

Процес приготування

Кефір беріть жирний або використовуйте сметану, тоді пиріжки виходять дуже ніжними повітряними.

У теплий кефір додаємо сіль та соду, перемішуємо. Розбиваємо яйце, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо густе і однорідне тісто.

Зелену цибулю та кріп ріжемо, всипаємо в тісто і перемішуємо.

Найледачіші пиріжки на сковороді: однієї порції завжди не вистачає

Яйця ріжемо кубиками і також зсипаємо в тісто.

Розігріваємо в сковороді олію і столовою ложкою викладаємо тісто. Смажимо на невеликому вогні під кришкою до рум’яності з двох боків.

Найледачіші пиріжки на сковороді: однієї порції завжди не вистачає

Подаю такі пиріжки просто до чаю або додаю сметану і виходить смачний обід чи вечеря.

Найледачіші пиріжки на сковороді: однієї порції завжди не вистачає

Замість яєць ви можете використовувати попередньо обсмажені печериці, які спочатку викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії і потім викладаємо в тісто. Дуже апетитно і ситно виходить із шинкою, шматочками відвареного курячого м’яса, сосисками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар