Найкраще тісто для заливних пирогів. Ситний пиріг з рибою та картоплею

Пироги

Заливні пироги – це максимум смаку та мінімум проблем. Інгредієнти для наступної страви можна знайти на будь-якій кухні. Використовуються лише прості та недорогі продукти, які ідеально поєднуються між собою.

Складові:

  • Рибні консерви 1шт;
  • Картопля 2 шт;
  • Цибулина;
  • Соняшникова олія 2 ч. л;
  • Помідор;
  • Яйця 2 шт;
  • Майонез 70 г;
  • Сметана 70 г;
  • Борошно 3 ст. л;
  • Розпушувач 1 ч. л;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець за смаком.

Приготування заливного пирога

Використовуємо натуральні рибні консерви з додаванням олії. Можна вибрати скумбрію, сайру, сардину, тунець, горбушу чи сьомгу. Рибу без соку викладаємо на тарілку та розминаємо вилкою.

Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо на розігріту сковороду з олією.

Картоплю нарізаємо кільцями приблизно по 0,5 сантиметрів, перекладаємо в каструлю, солимо і заливаємо окропом. Варимо 5 хвилин до напівготовності.

Для заливки з’єднуємо майонез, сметану, яйця, борошно та розпушувач. Збиваємо все до однорідної маси.

Беремо тару для запікання, на дно викладаємо картоплю. Наступний шар – риба. Далі посипаємо цибулею. Зверху рівномірно поливаємо заливкою.

Найкраще тісто для заливних пирогів. Ситний пиріг з рибою та картоплею

Нарізані помідори будуть чудовою прикрасою для пирога. Викладаємо їх зверху.

Найкраще тісто для заливних пирогів. Ситний пиріг з рибою та картоплею

Відправляємо у духовку на 30-45 хвилин. Температура 180°С.

Після готовності пирогу необхідно дати охолонути у формі щонайменше 10 хвилин. Потім його можна діставати, прикрашати зеленню і подавати до столу.

Найкраще тісто для заливних пирогів. Ситний пиріг з рибою та картоплею

Через свою простоту таку страву можна готувати разом з дітьми, їм буде цікаво взяти участь у процесі приготування смачного пирога.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар