Заливні пироги – це максимум смаку та мінімум проблем. Інгредієнти для наступної страви можна знайти на будь-якій кухні. Використовуються лише прості та недорогі продукти, які ідеально поєднуються між собою.
Складові:
- Рибні консерви 1шт;
- Картопля 2 шт;
- Цибулина;
- Соняшникова олія 2 ч. л;
- Помідор;
- Яйця 2 шт;
- Майонез 70 г;
- Сметана 70 г;
- Борошно 3 ст. л;
- Розпушувач 1 ч. л;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець за смаком.
Приготування заливного пирога
Використовуємо натуральні рибні консерви з додаванням олії. Можна вибрати скумбрію, сайру, сардину, тунець, горбушу чи сьомгу. Рибу без соку викладаємо на тарілку та розминаємо вилкою.
Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо на розігріту сковороду з олією.
Картоплю нарізаємо кільцями приблизно по 0,5 сантиметрів, перекладаємо в каструлю, солимо і заливаємо окропом. Варимо 5 хвилин до напівготовності.
Для заливки з’єднуємо майонез, сметану, яйця, борошно та розпушувач. Збиваємо все до однорідної маси.
Беремо тару для запікання, на дно викладаємо картоплю. Наступний шар – риба. Далі посипаємо цибулею. Зверху рівномірно поливаємо заливкою.
Нарізані помідори будуть чудовою прикрасою для пирога. Викладаємо їх зверху.
Відправляємо у духовку на 30-45 хвилин. Температура 180°С.
Після готовності пирогу необхідно дати охолонути у формі щонайменше 10 хвилин. Потім його можна діставати, прикрашати зеленню і подавати до столу.
Через свою простоту таку страву можна готувати разом з дітьми, їм буде цікаво взяти участь у процесі приготування смачного пирога.