Надзвичайно смачний заливний пиріг з грушами

Пироги

Працювати з заливним тістом – одне задоволення. Ніжне і м’яке тісто в поєднанні з ароматними солодкими грушами: в нього просто складно не закохатися. Ваші рідні розхапають його, не дочекавшись повного охолодження. Зберігайте рецепт, готуйте і розбавляйте сірі осінні дні такою незрівнянно апетитною випічкою до чаювання.

Необхідні інгредієнти:

  • 700 гр груш
  • 1 склянка цукрового піску
  • 1 склянка борошна
  • 3 яйця
  • 10 гр розпушувача
  • 1 чайна ложка кориці
  • вершкове масло за смаком
  • мускатний горіх за смаком

Покроковий процес приготування пирога з грушами

В першу чергу промиваємо груші і очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо скибочками.

Потім в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все в пишну піну.

Після чого просіюємо сюди борошно, корицю і розпушувач. Добре все перемішуємо лопаткою. В результаті отримуємо густе однорідне тісто.

Беремо форму і застеляємо її пергаментним папером. Потім змащуємо вершковим маслом і на дно викладаємо рівномірним шаром підготовлені груші.

Заливаємо їх тістом і поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.

Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною шпажкою.

Після чого залишаємо його на 10 хвилин остигати. Перевертаємо на плоску тарілку і прикрашаємо за своїми смаковими уподобаннями.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь