«Мокрий» шоколадний пиріг

Шоколадний пиріг «Мокрий» - рецепт приготування Пироги

Вологий, просочений шоколадний пиріг з вершковим та шоколадним кремом – що може бути смачніше.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко холодне – 1 стакан;
  • яйця – 4 шт;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • борошно – 1 стакан;
  • цукор – 1 стакан;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • молоко – 4 ст.л;
  • какао – 3 ст.л.

Для приготування вершкового крему візьміть:

  • вершки – 75 г;
  • пудра – 100 г;
  • молоко холодне – 1 стакан.

Для шоколадного крему необхідно:

  • молоко – 2 склянки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • какао – 128 г.

Процес приготування шоколадного пирога

Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо до пишної і густої піни.

Поступово додаємо всі інгредієнти для тіста і добре все збиваємо до густого тіста. Тільки стакан молока не додаємо.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170 градусів і випікаємо близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці і перевіряйте готовність зубочисткою.

Виймаємо бісквіт з форми і поливаємо його склянкою холодного молока.

Для шоколадного крему змішуємо какао і цукор, молоко, варимо на повільному вогні до густого стану, знімаємо з плити і охолоджуємо.

Для крему з вершків збиваємо вершки з пудрою і молоком до пишності і наносимо на торт.

Зверху покриваємо шоколадним кремом і відправляємо в холодильник на кілька годин. За смаком можна посипати торт подрібненими горішками, шоколадною крихтою, кокосовою стружкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар