Медовий пиріг з яблуками. Просто і легко готується

Пироги

Сьогодні ми приготуємо яблучно-медовий пиріг. Смачний, легкий, ніжний, простий в приготуванні, з чарівним ароматом яблук і меду.

Необхідні продукти:

  • вершкове масло – 200 гр.
  • цукор – 50 гр.
  • мед рідкий – 180 гр.
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 250 гр.
  • розпушувач – 1,5 ч.л.
  • сода – 0,5 ч.л.
  • сіль – дрібка
  • кориця мелена (за бажанням) – 1 ч.л.
  • яблука – 3-4 шт.

Як приготувати пиріг з яблуками

В першу чергу вершкове масло кімнатної температури збиваємо в пухку масу.

Масло потрібно дістати з холодильника за кілька годин до початку приготування пирога.

Тепер до маслу всипаємо цукор і ще раз добре все збиваємо.

Так як пиріг яблучно-медовий – нам потрібен мед. Він повинен бути рідкий. Вливаємо його в вершкову масу і за допомогою міксера знову збиваємо.

Якщо у Вас мед затвердів – розтопіть його в мікрохвильовій печі і потім охолодіть.

Не вимикаючи міксер, в тісто додаємо по одному яйця, кожен раз дуже добре збиваючи міксером.

Тепер підготуємо сухі інгредієнти. У просіяне борошно всипаємо соду, розпушувач, додаємо дрібку солі і корицю.

Пряні спеції додайте за бажанням. Я кладу тільки корицю, крім неї можна додати мелений імбир і мускатний горіх, але можна зробити пиріг і без спецій. З’єднуємо сухі інгредієнти віночком.

Ну і тепер в тісто всипаємо борошно зі спеціями в 2 прийоми. За допомогою силіконової лопатки акуратними рухами перемішуємо все в однорідну консистенцію.

На кілька хвилин тісто відставляємо в сторону і займемося яблуками. Нам потрібно 3 великих або 4 середніх. 2 яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо на маленькі кубики.

І одне велике яблуко або 2 маленьких, не очищаючи шкірки, нарізаємо на дольки.

У тісто висипаємо яблука, нарізані кубиками, і перемішуємо.

Випікати пиріг ми будемо в роз’ємній формі на 24 см. Дно застеляємо папером для випічки. Викладаємо тісто і розрівнюємо його по всій поверхні. Потім зверху по колу вставляємо часточки яблука. Виходить дуже красиво і оригінально.

Яблука для пирога можна використовувати як будь-якого сорту, так і будь-якого кольору.

Медовий пиріг з яблуками. Просто і легко готується

Ставимо в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.

І тепер відразу ж, ще гарячий пиріг, не виймаючи з форми, змащуємо зверху теплим медом (я його підігріла в мікрохвильовці). Після чого даємо повністю охолонути.

Медовий пиріг з яблуками. Просто і легко готується

Потім гострим тонким ножем відокремлюємо пиріг від стінок форми і знімаємо бічну частину. Перевертаємо пиріг на руку, прибираємо папір і кладемо на тарілку.

Медовий пиріг з яблуками виходить ароматним, м’яким, рум’яним, смачним! Раджу його приготувати на всі 150%.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар