Літній пиріг з вишнею та черешнею

Пироги

Цей пиріг виходить по літньому ніжним і ароматним. В його основі ніжне пісочне тісто, а в якості начинки використовується ароматна вишня і черешня. Пиріг виходить таким ніжним, що буквально тане в роті. Для приготування цієї дивовижної випічки вам знадобляться прості і доступні кожному продукти. Пиріг швидко і просто готується, і відмінно підійде для сімейного чаювання.

Необхідні продукти

Для тіста

  • вершкове масло – 100 гр
  • цукор – 80 гр
  • курячі яйця – 2 шт
  • борошно – 100 гр
  • крохмаль – 20 гр
  • дрібка солі
  • 5 грам ваніліну
  • цедра одного лимона або апельсина (за бажанням)

Для начинки

  • черешня (вишня) – 500 гр
  • крохмаль – 1 ч.л
  • борошно – 1 ч.л

Для штрейзеля

  • борошно – 80 гр
  • цукор – 50 гр
  • вершкове масло – 50 гр
  • ванілін за смаком

Для форми

  • вершкове масло
  • мука

Починаємо приготування літнього пирога

У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо до просвітлення. Потім, не перестаючи збивати, додаємо в масу курячі яйця. Потім додаємо сіль, ванілін, борошно, крохмаль, розпушувач і цедру. Все змішуємо на невеликій швидкості.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо в неї тісто і рівномірно розподіляємо.

Черешню або вишню (а можна і суміш) очищаємо від кісточок. Додаємо до ягід крохмаль і борошно, перемішуємо. Викладаємо їх зверху на тісто.

Приготуємо крихту або штрейзель. У чашку всипаємо борошно, додаємо цукор, ванілін і перемішуємо. У суміш додаємо вершкове масло і перетираємо руками до стану крихти. Висипаємо приготовлену суміш зверху на ягоди.

Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин, а потім дістаємо, трохи охолоджуємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар