Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Пироги

Дуже простий, але смачний, ситний пиріг із листкового тіста, картоплі та сиру, ароматних трав. Можна готувати щодня і на святковий стіл.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • листкове тісто, 500 г;
  • картопля сира, 1 шт;
  • відварена картопля, 500 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • молоко, 4 – 6 ст.л;
  • пармезан, 80 г;
  • моцарелла, 150 г;
  • сіль, перець, орегано, розмарин та інші спеції, ароматні трави.

Процес приготування картопляного пирога

Сиру картоплю чистимо і ріжемо кружечками.

Відвареною перетворюємо на пюре з молоком. Додаємо трави та яйце, спеції до картоплі до смаку. Солимо і перчимо.

Натираємо моцареллу на великій тертці і перемішуємо масу.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо листкове тісто, формуємо бортики.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Викладаємо начинку, зверху розкладаємо скибочки пармезану, сиру картоплю.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Яйце збиваємо з орегано та розмарином, сіллю та перцем. Поливаємо пиріг зверху.

Запікаємо при 200 градусах близько 20 – 30 хвилин.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Подаю таку ароматну закуску гарячою з різними соусами та салатами зі свіжих овочів, маринованими овочами. У картопляну начинку можна додати свіжої зелені, обсмажені печериці або лісові гриби, тоді виходить ще смачніше та ароматніше. За кілька хвилин до закінчення випікання ще можна посипати тертим сиром.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар