Ледачі пиріжки «П’ятихвилинки». Пишні, м’які і не осідають: секрет в приготуванні

Пиріжки

Один з найпростіших рецептів ароматних і пишних пиріжків на кефірі з начинкою з яєць і зелені. Приготування не займає багато часу, тому страву можна зробити на швидку руку перед приходом гостей.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 400 мл;
  • вода, 50 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор і сіль по 1 ч.л;
  • борошно, 350 г;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • соняшникова олія, 2 ст.л;
  • яйця варені, 4 шт;
  • зелена цибуля і кріп по пучку.

Процес приготування пиріжків «П’ятихвилинки»

Яйця відварюємо, охолоджуємо, ріжемо дрібними кубиками або тремо на грубій терці.

Зелень і зелену цибулю ріжемо.

Беремо жирний кефір, змішуємо з водою і підігріваємо до 50 градусів.

Порада: кефір може почати трохи згортатися, нічого страшного, так і повинно бути.

Яйця збиваємо з сіллю і цукром за допомогою віночка.

З’єднуємо обидві маси, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно, додаємо соду.

Додаємо цибулю і яйця, перемішуємо.

Під час смаження тісто більше не мішаємо, просто зверху ложкою беремо тісто і викладаємо на сковорідку.

Обсмажуємо з двох сторін.

Ледачі пиріжки «П'ятихвилинки». Пишні, м'які і не осідають: секрет в приготуванні

Пиріжки виходять пишним, вони не будуть осідати після того, як їх зняли зі сковорідки. Весь секрет у тому, що ви підігріли кефір.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар