Курячий пиріг з листкового тіста по-сільському

Пироги

Пиріг виходить апетитним та дуже ситним. М’ясна начинка дає соковитість, а овочі роблять страву легкою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • листкове тісто, 4 листи;
  • масло вершкове або маргарин розтоплений, чверть чашки;
  • куряче м’ясо відварене або тушковане, 400 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • цибуля, морква та солодкий перець по 2 шт;
  • зелена цибуля та кріп;
  • сир тертий, 200 г;
  • йогурт натуральний чи кефір, 100 г;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, перець, мускатний горіх.

Процес приготування пирога по-сільському

Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо в сковороді на олії.

М’ясо відварюємо або запікаємо, остуджуємо та ріжемо шматочками.

Овочі також дрібно ріжемо, змішуємо із зеленою цибулею та кропом, петрушкою, солимо і перчимо, додаємо різні спеції. Крім перерахованих продуктів, начинку ви можете додавати й інші.

Тісто розморожуємо і змащуємо розтопленим вершковим маслом і кілька разів кожен складаємо, потім розкачуємо в тонкі пласти.

Викладаємо перший пласт на лист, застелений пергаментом, змащуємо маслом, кладемо другий пласт, змащуємо маслом.

Викладаємо рівним шаром начинку та накриваємо двома останніми пластами тіста. Защипуємо краї, робимо вилкою проколи, змащуємо збитим яйцем.

Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.

Пиріг виходить м’яким, ніжним, просоченим овочевими та м’ясними соками, дуже ароматним.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар