Існує безліч кабачкових запіканок. Кожна господиня має свій рецепт, який її повністю влаштовує, але в цій статті ми хочемо розповісти вам ще один метод приготування запіканки з кабачками. На наш погляд вона виходить дуже смачна і краще неї немає, але ви можете приготувати її і скласти свою думку.
Необхідні продукти
- 700 грам кабачків
- 3 зубчики часнику
- 70 грам кропу
- 2 курячих яйця
- 500 грам курячого фаршу
- 2 цибулини
- 100 грам сиру
- 150 помідорів
- сіль, перець за смаком
Процес приготування запіканки з кабачків
Кабачок натираємо на грубій терці. Перекладаємо в миску і солимо, перемішуємо. Залишаємо його на 15 хвилин і віджимаємо, зайвий сік зливаємо.
Куряче філе нарізаємо шматочками і перемелюємо на м’ясорубці до стану фаршу.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо приготований кріп.
До кабачку додаємо фарш, цибулю, вбиваємо курячі яйця, всипаємо кріп і видавлюємо через прес часник. Масу солимо і перчимо до смаку, а потім добре перемішуємо.
Готову масу перекладаємо в форму для запікання.
Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо зверху на запіканку. Відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
Твердий сир натираємо на тертці.
Через відведений час дістаємо запіканку, присипаємо сиром і знову ставимо в духовку. Запікаємо ще 10 хвилин і подаємо до столу. Смачного!