Дуже смачна альтернатива шашлику або червоній рибі, за смаковими якостями нічим не поступається. Для приготування коропа в маринаді нам необхідно:
- короп – чим більше, тим жирніше буде риба;
- лимон – 1-2 штуки;
- цибуля – 300 – 400 грам;
- майонез – 300 грам;
- олія соняшника – 30 грам;
- приправи.
Починаємо приготування коропа
Беремо рибу і прибираємо луску і нутрощі, промиваємо водою.
З одного лимона вичавлюємо сік і в ньому замочуємо цибулю, попередньо тонко її порізавши. Залишити па 10 хвилин.
У цибулю додаємо 100 – 150 грам майонезу і фаршируємо рибу цим соусом.
Беремо фольгу з розрахунком, що б звернути в 2-3 шари, і змащуємо олією місце для риби. Мажемо коропа майонезом зверху.
Загортаємо у фольгу. І залишаємо в такому стані на 20-30 хвилин.
Розміщуємо на решітці і пропікаємо 30 – 35 хвилин, періодично перевертаючи.
Прикрасити страву можна будь-якими овочами і буде досить красиво. Смачного!