Якщо готую рибу, то тільки так. І на вечерю, і на святковий стіл (дуже простий рецепт)

Другі страви з грибів

За допомогою цього рецепту, рибу можна зробити в коптильні або просто запекти в духовці. Повірте, смак виходить в обох випадках рибка ароматна, апетитна і дуже смачна.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • форель райдужна або будь-яка друга, 1 штука ціла, близько 1 кг;
  • цибуля, 2 шт;
  • часник, 6 зубчиків;
  • кріп;
  • лимон, кілька кілець;
  • біле вино;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Якщо готую рибу, то тільки так. І на вечерю, і на святковий стіл (дуже простий рецепт)

Процес приготування риби

Рибу ріжемо і прибираємо нутрощі, зябра, добре все промиваємо і просушуємо рушниками.

Цибулю, часник і лимон дрібно ріжемо, зелень будь-яку на ваш смак січемо.

Порада: у лимона прибираємо шкірку, щоб не було гіркоти в рибі.

Натираємо тушку всередині і зовні сіллю, перцем, спеціями, олією.

У черевце укладаємо лимон, цибулю і часник, зелень.

Беремо фольгу, складаємо вдвічі і робимо човник за розміром рибки. Укладаємо тушку і поливаємо білим вином – тушка повинна лежати в вині, так що не заливайте її повністю.

Накриваємо фольгою.

Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і тушкуємо 40 хвилин.

Якщо готую рибу, то тільки так. І на вечерю, і на святковий стіл (дуже простий рецепт)

Хочу зауважити, що ви можете тушкувати її довше, щоб цибуля точно підготувалася. Але якщо ви любите трохи хрустку цибулю, тоді буде достатньо і 20 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар