Увімкніть вогонь сильної інтенсивності, поставте сковорідку, покладіть масло і розтопіть. Потім викладіть гриби, але тільки рівномірним шаром, ніякої купи.
Посоліть і нічого не чіпайте 5 хвилин. За цей час випарується половина того, що вони встигли в себе увібрати.
Зменшіть вогонь до середньої сили і перемішайте гриби. Після цього знову не чіпайте нічого 3 хвилини.
Ще раз перемішайте гриби, поперчіть їх, переверніть за допомогою ложки, щоб переконатися, що вони ідеальні з усіх боків. Тепер вимкніть вогонь під сковорідкою.
Ось і весь процес смаження грибів! Ніяких зайвих рухів. Зате грибочки вийдуть такими, що сусіди захлинутися власною слиною.
А головне до них можна зварити будь-який гарнір, і ви отримаєте готову вечерю. А можна просто їх з’їсти з хлібом, вимочуючи ароматне масло.
Які пропорції:
- Шампіньйони – пів кілограма;
- Масло топлене – дві стол. ложки з гіркою невеликою;
- Сіль – чверть чайн. ложки (нашої великої – пів чайн. ложки);
- Перець горошком, розмелений в млинку, в залежності від вашого смаку.