Не дуже любила смажити шампіньйони і гливи, поки один знайома не навчила

Другі страви з грибів

Увімкніть вогонь сильної інтенсивності, поставте сковорідку, покладіть масло і розтопіть. Потім викладіть гриби, але тільки рівномірним шаром, ніякої купи.

Посоліть і нічого не чіпайте 5 хвилин. За цей час випарується половина того, що вони встигли в себе увібрати.

Зменшіть вогонь до середньої сили і перемішайте гриби. Після цього знову не чіпайте нічого 3 хвилини.

Ще раз перемішайте гриби, поперчіть їх, переверніть за допомогою ложки, щоб переконатися, що вони ідеальні з усіх боків. Тепер вимкніть вогонь під сковорідкою.

Ось і весь процес смаження грибів! Ніяких зайвих рухів. Зате грибочки вийдуть такими, що сусіди захлинутися власною слиною.

А головне до них можна зварити будь-який гарнір, і ви отримаєте готову вечерю. А можна просто їх з’їсти з хлібом, вимочуючи ароматне масло.

Які пропорції:

  • Шампіньйони – пів кілограма;
  • Масло топлене – дві стол. ложки з гіркою невеликою;
  • Сіль – чверть чайн. ложки (нашої великої – пів чайн. ложки);
  • Перець горошком, розмелений в млинку, в залежності від вашого смаку.
Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар