Листкове тісто зі смачною сирною начинкою – що може бути смачніше таких простих конвертиків.
Інгредієнти:
- борошно, 2 склянки;
- кефір, 1 склянка;
- сіль, цукор до смаку.
Для начинки:
- сир твердий тертий;
- яйце, 1 шт;
- зелень свіжа чи заморожена за смаком
Приготування кефірних конвертиків із сиром
Із усіх компонентів замішуємо м’яке, але пружне тісто. Накриваємо ємність із тістом плівкою і ставимо у тепле місце на 40 хвилин.
Обминаємо тісто і ділимо його на 2 частини. Кожну розкачуємо в пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом, скручуємо в тугий рулет і накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
Твердий сир беріть будь-який на свій смак, але смачніше буде, якщо це буде солоний вид сиру. Натираємо його на великій тертці і змішуємо з нарізаною зеленню: кріп і петрушка по пучку. Домішуємо яйце.
Ріжемо рулети на кілька частин, кожну розгортаємо в тонкий пласт, ріжемо його на квадрати. У середину кожного викладаємо начинку, згортаємо конвертики.
Олію розігріваємо та обсмажуємо конвертики з двох сторін до рум’яного кольору.
Викладаємо на паперові рушники, щоб стекли надлишки олії та перекладаємо на тарілку. За бажанням можна трохи присипати спеціями для піци – виходить оригінально.