Капустяні лінивці, пиріжки на швидку руку

Капустяні лінивці - рецепт приготування Пиріжки

Пиріжки готуються дуже просто і швидко і виходять дуже пишними і повітряними, ситними, подаємо зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • цукор і сіль за смаком;
  • кефір – 350 г;
  • сметана жирна – 3 ст.л;
  • розпушувач або сода – 1 ч.л;
  • паприка за смаком;
  • борошно – 350 г.

Для приготування начинки візьміть:

  • цибуля й морква по 1 шт;
  • капуста – 300-400 г;
  • олія соняшникова – 2 ст.л;
  • вода – 2 ст.л;
  • зелень, сіль і перець.

Процес приготування пиріжків

Змішуємо яйце з сіллю і цукром і перемішуємо до однорідності віночком.

Кефір повинен бути теплим, вливаємо в яєчну масу, додаємо паприку і розпушувач, сметану, спеції за смаком і перемішуємо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо однорідне тісто.

Для начинки дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на олії, потім додаємо терту моркву і тушкуємо.

Додаємо в овочі капусту, потім вливаємо воду і всипаємо до смаку сіль, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до готовності капусти під кришкою.

Всипаємо нарізану зелень, перемішуємо і ставимо остигати.

Вмішуємо остиглу начинку в тісто.

Розігріваємо олію, формуємо пиріжки з тіста і обсмажуємо їх на невеликому вогні по 3 – 4 хвилини з кожного боку.

Порада: щоб було легше формувати пиріжки, змочуйте руки водою або змащуйте олією.

За смаком ви можете додавати в тісто і інші інгредієнти, наприклад, заздалегідь обсмажені печериці, вони відмінно поєднуються з капустою.

Капустяні лінивці, пиріжки на швидку руку

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар