Його печуть вже всі мої подруги, мій фірмовий пиріг з капустою. Весь секрет у пуховій тісті!

Фірмовий пиріг з капустою - рецепт приготування Пироги

Пиріг виходить дуже пишним і повітряним, з капустою ідеально поєднується і виходить відмінна страва. Тісто на мінеральній воді буде готове вже за 30 хвилин.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода мінеральна – 300 мл;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 2 ст.л;
  • борошно – близько 520 г;
  • дріжджі живі – 30 г або сухі – 10 г;
  • олія соняшникова – 100 мл.

Для приготування начинки необхідно:

  • капуста – 300 г;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • олія соняшникова, сіль, перець, зелень, лимонна кислота за бажанням.

Процес приготування фірмового пирога

Воду змішуємо з цукром і сіллю, дріжджами, 2 ложками борошна і залишаємо на 15 хвилин.

Вливаємо олію, перемішуємо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо м’яке, трохи липке тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на грубій терці, капусту шаткуємо.

Обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву, перемішуємо і трохи тушкуємо. Додаємо капусту, перемішуємо.

Коли капуста стане м’якою, солимо, перчимо, додаємо інші спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні ще 10 хвилин.

Тісто обминаємо, ділимо на порційні шматочки, катаємо з них колобки.

Розкачуємо кожен в коржик, викладаємо начинку, защипуємо краї.

Круглу форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо щільно один до одного пиріжки – виходить одна велика ромашка.

Змащуємо пиріжки збитим яйцем і залишаємо на 10 хвилин.

Розігрів духовки 180 градусів, час випікання – 35 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар