Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Пироги

Тертий пиріг – це один зі старих, класичних рецептів, який кожна господиня робить зі своєю улюбленою начинкою. Я роблю з яблуками і лимоном, деякі дуже люблять з персиками і абрикосовим варенням. Процес приготування дуже простий, зате результат завжди ідеальний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 80 г;
  • масло вершкове, 150 г;
  • сіль дрібка;
  • молоко або вода, 50 мл;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • лимони і яблука по 2 – 3 шт;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г;
  • цукор, 170 г або на ваш смак.

Процес приготування тертого пирога

Продукти повинні бути холодними.

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном до смаку, шматочками холодного вершкового масла. Перетираємо руками в крихту.

Додаємо яйця і молоко, вимішуємо тісто. Якщо немає молока, можна додати холодну воду або сметану.

Порада: тісто довго не вимішують, інакше воно не буде смачним.

Ділимо на 2 частини і одну кладемо в пакеті в морозильну камеру.

Другу частину розподіляємо по пергаменту у формі. За бажанням, робіть бортики.

Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Відправляємо форму в холодильник.

Для начинки можна замінити лимони на будь-які інші цитрусові на ваш смак.

Натираємо цедру з лимонів, а саму білу шкірку зчищаємо.

Ріжемо лимон шматочками і видаляємо кісточки. Перебиваємо блендером.

Змішуємо цедру і пюре лимона, терті яблука і ставимо на плиту.

Всипаємо цукор і крохмаль, доводимо до кипіння і варимо хвилину до густоти, постійно перемішуючи.

Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Якщо лимони не соковитий, влийте трохи води, для краси – дрібку куркуми.

Натираємо трохи тіста на те, що в формі.

Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Викладаємо остиглу начинку на тісто, натираємо залишок тіста і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності.

Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Начинку пробуйте на солодкість, щоб вона не була кислою. Щоб вона стала густішою, можна додати ще крохмалю, змішаного з водою.

Остуджуємо пиріг у формі, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар