Якщо у вас є вдома яблука, приготуйте цей смачний і дуже легкий пиріг

Пироги

Рецептів яблучних пирогів дуже багато і у кожної господині є свій улюблений. Я вам пропоную спробувати дуже простий і легкий рецепт пирога з карамелізованими яблучними часточками, який можна приготувати швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука, 4 шт;
  • сік лимонний, 2 ст.л;
  • яйця, 3 шт;
  • цукор, трохи більше 120 г;
  • ванілін за смаком;
  • молоко, 100 мл;
  • олія рафінована соняшникова, 80 мл;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • сіль дрібка;
  • борошно, 220 г.

Процес приготування яблучного пирога

Яблука очищаємо і ріжемо часточками, скроплюємо лимонним соком і залишаємо. Можна накрити тарілкою, щоб вони точно не потемніли.

Яйця змішуємо з дрібкою солі і ваніліном. Цукром і збиваємо міксером до пишноти. Маса повинна стати стійкою і густою.

Вливаємо молоко і олію, збиваємо до однорідності.

Всипаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто. Можна міксером.

Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і посипаємо цукром.

Викладаємо шар яблучних часточок і заливаємо тістом.

Випікаємо пиріг при 170 градусах близько 30 – 40 хвилинах до рум’яності.

Пиріг остудити у формі і посипаємо цукровою пудрою.

Якщо у вас є вдома яблука, приготуйте цей смачний і дуже легкий пиріг

Виходить дуже м’яким і ніжним, яблучні дольки карамельними, бурштиновими. Якщо вам подобається, можна посипати пиріг ще корицею.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар