Якщо набридла шарлотка. Яблучний бурштиновий пиріг

Пироги

Особливість пирога в тому, що ви зробите багато начинки і мало тіста, здоба вийде дуже ніжною, смачною. Щоб був контраст смаку, вибирайте кисло-солодкі сорти яблук.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука – 1.5 кг;
  • цукор – 140 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • яйця – 3 шт;
  • борошно – 90 г;
  • цукор – 65 г;
  • ванілін – за смаком;
  • сіль – дрібка;
  • розпушувач – половина ч.л.

Процес приготування пирога

Я беру форму для випічки з діаметром 24 см – так пиріг виходить більшим, пишним, добре пропікається.

Яблука ріжемо четвертинками – шкірку можна за смаком зрізати або залишити.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо на дно шматочки вершкового масла, трохи присипаємо цукром.

Зверху розкладаємо яблучні дольки, посипаючи і їх цукром.

Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо яблучка 40 хвилин. Часточки повинні стати м’якими, тому у вас може знадобитися менше часу.

Порада: якщо часточки почнуть дуже підрум’янюватися, накрийте фольгою форму або пергаментом.

Збиваємо яйця з дрібкою солі і насипаємо цукор, ванілін, збиваємо до пишної маси. В середньому, цей процес займає близько 5 – 7 хвилин.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і перемішуємо лопаткою. Робимо це дуже акуратно.

Заливаємо тістом яблучні дольки і відправляємо форму допікати на 30 – 35 хвилин при 180 градусах.

Виймаємо, охолоджуємо. Я збиваю густу сметану або вершки з цукровою пудрою, викладаю крем зверху і подаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь