Карамельно-банановий пиріг готується просто і швидко, виходить пишним та вологим. Його можна швидко зробити, навіть якщо гості вже на порозі.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 80 г;
- банани, 2 шт;
- вершкове масло, 30 г;
- яйце, 1 шт;
- цукор, 40 г;
- сіль дрібку;
- ванілін за бажанням;
- олія соняшникова , 50 мл;
- борошно, 170 г
- розпушувач, 1 пакетик;
- молоко, 100мл;
Процес приготування карамельно-бананового пирога
Цукор топимо на сковороді і коли він почне розплавлятися, додаємо вершкове масло, перемішуємо до однорідності топимо до густого стану.
Виливаємо карамель у форму з діаметром 20 см, застелену пергаментом.
Зверху викладаємо часточки бананів.
Яйце збиваємо з цукром, сіллю, вливаємо молоко та олію.
Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
Заливаємо тісто на банани.
Ставимо форму в іншу, трохи більшу форму. Наливаємо кип’яток у неї і відправляємо в духовку.
Випікаємо близько 25 хвилин при 180 градусах.
Пиріг виходить дуже пишний, ніжний, зовсім не сухий, не опадає. А банановий аромат стоїть на всю кухню.