Цукрові пироги в останні роки стали досить популярними через те, що вони прості у приготуванні, але виходять завжди вдало та дуже смачно.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 200 мл;
- цукор, 2 ст.л;
- дріжджі, 25 г живих або 2 ч.л. сухих;
- яйця, 2 шт.;
- вершкове масло, 120 г;
- ванілін до смаку;
- сіль дрібку;
- борошно, близько 470 г;
Для посипання:
- цукор, 120 г,
- масло вершкове, 50 г;
- ванілін до смаку;
- вершки будь-які для поливання, 150 мл.
Процес приготування цукрового пирога
У теплому молоці розчиняємо цукор і додаємо дріжджі, добре перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
Додаємо яйця та ванілін до смаку, розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо.
Борошно просіюємо та всипаємо частинами. Вимішуємо тісто. У даному рецепті тісто буде липкуватим, але дуже м’яким.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Для крихти змішуємо всі інгредієнти та відправляємо масу в холодильник.
Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо. Накриваємо та залишаємо на 15 хвилин.
У тісті робимо отвір і всипаємо в кожну солодку суміш із холодильника.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, виймаємо, поливаємо гарячими вершками та допікаємо ще 10 – 15 хвилин.
Пиріг виходить настільки м’яким, ніжним і пишним, з яскравим вершковим смаком та ароматом, що ви відразу захочете його спробувати.