Як приготувати відомий цукровий пиріг. М’який, пишний: рецепт на ваші прохання

Пироги

Цукрові пироги в останні роки стали досить популярними через те, що вони прості у приготуванні, але виходять завжди вдало та дуже смачно.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 200 мл;
  • цукор, 2 ст.л;
  • дріжджі, 25 г живих або 2 ч.л. сухих;
  • яйця, 2 шт.;
  • вершкове масло, 120 г;
  • ванілін до смаку;
  • сіль дрібку;
  • борошно, близько 470 г;

Для посипання:

  • цукор, 120 г,
  • масло вершкове, 50 г;
  • ванілін до смаку;
  • вершки будь-які для поливання, 150 мл.

Процес приготування цукрового пирога

У теплому молоці розчиняємо цукор і додаємо дріжджі, добре перемішуємо до розчинення інгредієнтів.

Додаємо яйця та ванілін до смаку, розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо.

Борошно просіюємо та всипаємо частинами. Вимішуємо тісто. У даному рецепті тісто буде липкуватим, але дуже м’яким.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Для крихти змішуємо всі інгредієнти та відправляємо масу в холодильник.

Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо. Накриваємо та залишаємо на 15 хвилин.

У тісті робимо отвір і всипаємо в кожну солодку суміш із холодильника.

Як приготувати відомий цукровий пиріг. М'який, пишний: рецепт на ваші прохання

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, виймаємо, поливаємо гарячими вершками та допікаємо ще 10 – 15 хвилин.

Як приготувати відомий цукровий пиріг. М'який, пишний: рецепт на ваші прохання

Пиріг виходить настільки м’яким, ніжним і пишним, з яскравим вершковим смаком та ароматом, що ви відразу захочете його спробувати.

Як приготувати відомий цукровий пиріг. М'який, пишний: рецепт на ваші прохання

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар