Наполеон – один з найпопулярніших тортів у всьому світі. Його їла кожна людина хоча б один раз в житті. Домашній Наполеон, звичайно ж, смачніше будь-якого купленого в магазині, але не кожен захоче витрачати на його приготування багато часу. Тому ми пропонуємо приготувати торт за допомогою одного дуже простого і швидкого рецепта. Він вийде теж дуже смачним і ніжним, а такий рецепт стане в нагоді, якщо до вас повинні скоро з’явитися несподівані гості.
Необхідні такі інгредієнти:
- Листкове печиво «Вушка» – 800 г;
- Масло вершкове – 150 г;
- Молоко – один літр;
- Цукор – півсклянки;
- Яйця – чотири штуки;
- Одна дрібка ванільного цукру;
- Борошно -бшість ст. л.
Покроковий процес приготування торта Наполеон
Спочатку з’єднуємо всі сухі інгредієнти в якій-небудь невеликій каструльці. Перемішуємо їх між собою.
Потім вливаємо молоко і поміщаємо на вогонь. Варимо крем, поки він не стане густої консистенції.
Потім прибираємо з плити, трохи охолоджуємо і кладемо в нього масло. Мішаємо, поки крем не стане однорідного стану.
Тепер переходимо до збору торта: кожне «вушко» вмочуємо в крем і викладаємо у форму. Чим товстіший шар крему, тим смачніше вийде торт.
Самий останній шар з печива покриваємо кремом і присипаємо крихтою з печива.