Як приготувати пишні, соковиті і смачні біляші

Соковиті і смачні біляші - рецепт приготування Пиріжки

На цей рецепт біляшів з м’ясом я натрапила зовсім недавно. Ні, я готувала цю страву і раніше, але тільки приготувавши їх таким методом, я зрозуміла, що вперше вони вийшли такими смачними. Результат перевершив всі мої очікування. Тісто виходить дуже пишним, м’яким, а самі біляші неймовірно смачні і красиві.

Приготуйте для тіста:

  • Борошно – півтора кілограма
  • Молоко – 500 грам
  • Соняшникова олія – 100 грам
  • Сухі дріжджі – 11 грам
  • Вода – 500 грам
  • Сіль – 5 грам

Продукти для начинки:

  • М’ясо (яловичина або свинина) – кілограм
  • Вершкове масло
  • Цибуля – три одиниці
  • Перець і сіль на свій розсуд
  • За бажанням можна додати і зелену цибулю.

Процес приготування біляшів

З’єднуємо воду з молоком, ставимо на плиту і нагріваємо до теплого стану. Потім виливаємо олію і кладемо сіль.

Борошно спочатку просіюємо, потім до нього підмішуємо дріжджі. Борошно додаємо поступово і починаємо замішувати тісто.

Готове тісто накриваємо зверху рушником. Воно повинно постояти дві години на теплі.

М’ясо і цибулю перемелюємо через м’ясорубку, додаємо сіль і перець, на свій розсуд. Щоб фарш став м’якшим, додайте в нього невелику кількість води.

Тісто перекладаємо на стільницю і чекаємо, щоб воно трохи піднялося. Після цього ділимо його на кілька однакових шматочків. Потім їх скачуємо в кульки. З кожної кульки формуємо за допомогою качалки корж, ставимо по центру фарш, шматочок вершкового масла і щільно скріплюємо. Біляші з м’ясом готуються на сковороді з використанням великої кількості соняшникової олії.

Мої рідні люблять їсти біляші, запиваючи томатним соком. Сподіваюся, і Ваші рідні будуть в захваті від таких ароматних домашніх біляшів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар