Яблучний пиріг по-польськи. Розсипчасте тісто і соковита начинка

Пироги

Яблучний пиріг по-польськи – неймовірно смачний і ніжний десерт, який обов’язково сподобається вашим рідним і друзям.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Масло вершкове – двісті грам
  • Борошно – двісті п’ятдесят грам
  • Яєчні жовтки – чотири штуки
  • Розпушувач – одна чайна ложка

Начинка:

  • Цукор – вісімдесят грам
  • Яблука – один кілограм
  • Лимонний сік – одна чайна ложка
  • Цедра одного лимона

Суфле:

  • Цукор – сто сімдесят грам
  • Яєчні білки – чотири штуки
  • Ванільний цукор – одна чайна ложка

Як приготувати яблучний пиріг

Розм’якшене вершкове масло викладіть в глибоку миску.

До масла додайте яєчні жовтки і розітріть віночком до однорідності.

Після цього борошно змішайте з розпушувачем і просійте.

Замісіть тісто, розділіть його на дві частини в співвідношенні 60/40

Обидва шматка тіста загорніть в кульки і оберніть в харчову плівку.

Маленьку кулю поставте в морозильну камеру, а велику кулю в холодильну камеру.

Приготуйте начинку: для цього очистіть яблука і натріть на великій тертці, додайте лимонний сік і перемішайте.

Яблука тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин і відкладіть остигати. В тушковані яблука додайте лимонну цедру і перемішайте. Начинка готова.

Великий шматок тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкий корж.

Застеліть форму для випікання пергаментом, розкатаний пласт перекладіть у форму, розподіліть по дну і сформуйте бортики.

Влийте в миску білки, додайте звичайний і ванільний цукор.

Білкову масу збийте до щільної, пишної піни. Яблучну начинку викладіть у форму для випічки на шар тіста.

Половину замороженого тіста натріть на тертці і розподіліть зверху яблучної начинки.

Після цього влийте в форму білкову масу і розрівняйте. Зверху білків розподіліть другу половину замороженого тертого тіста.

Випікайте пиріг 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Після випікання пиріг дістаньте з форми. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар