Яблучний пиріг на сковороді

Пироги

Якщо хочете урізноманітнити своє меню на сніданок, пропоную вам простий та швидкий пиріг на сковороді з яблучною начинкою. Класична шарлотка на сковороді.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 3-5 ст.л;
  • сіль дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • сметана жирна або натуральний йогурт, 3 ст.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • борошно, 250 г;
  • розпушувач, 2 ч.л;
  • яблука, 3 шт.;
  • масло вершкове, шматочок.

Процес приготування пирога на сковороді

Продукти повинні бути однакової, кімнатної температури.

Яйця змішуємо з цукром та сіллю, ваніліном. Якщо любите солодке тісто, всипайте більше цукру. Збиваємо віночком масу до однорідності.

Додаємо сметану або йогурт, олію, перемішуємо.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

Борошно всипаємо в основу і вимішуємо віночком густе тісто.

Яблучний пиріг на сковороді

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо маленькими шматочками. Додаємо в тісто.

Яблучний пиріг на сковороді

Сковороду змащуємо шматочком вершкового масла. Сковороду краще беріть із товстим дном та стінками, так що нагрівання буде рівномірним.

Викладаємо тісто, накриваємо кришкою та печемо на мінімальному вогні близько 30 хвилин.

Яблучний пиріг на сковороді

За допомогою тарілки виймаємо пиріг, перевертаємо на іншу страву та залишаємо остигати. Посипаємо цукровою пудрою.

Яблучний пиріг на сковороді

Ось так, буквально за 40 хвилин, у вас вийде дуже смачний та ароматний сніданок, звичайна шарлотка без духовки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар