Яблучний пиріг який тане в роті

Пироги

Щоб приготувати пиріг з яблуками, який набагато ніжніший за шарлотку, беремо яблука, яйця і мінімум продуктів, змішуємо і випікаємо пиріг з яблуками в духовці. Така випічка з яблуками підійде як до чаю, коли гості на порозі, так і до душених посиденьок у родинному колі.

Необхідні продукти:

  • яйця – 6 шт
  • цукор – 200 гр
  • ванілін – дрібку
  • борошно – 150 гр
  • розпушувач – 1 ч.л
  • яблука – 3 шт
  • лимонний сік

Як приготувати яблучний пиріг

Для початку приготуємо яблучний шар, яблука очищаємо від шкірки, насіння і натираємо на великій тертці.

Зверху поливаємо за бажанням лимонним соком, перемішати. Форму діаметром 22 см змащуємо дно та боки вершковим маслом. На дно форми розподіляємо рівномірно натерті яблука.

Яблучний пиріг який тане в роті

Форму з яблуками прибираємо убік та підготуємо тісто.

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор, дрібку ваніліну і збиваємо міксером протягом 5 хвилин до пишної світлої маси.

Яблучний пиріг який тане в роті

У два три прийоми просіюємо через сито борошно та розпушувач, перемішуємо міксером на маленьких обертах.

Яблучний пиріг який тане в роті

Отримане тісто виливаємо зверху на яблука.

Яблучний пиріг який тане в роті

Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин до сухої шпажки. Після приготування відкрити духовку і дати охолонути у формі.

Перевертаємо верх дном на тарілку та знімаємо форму. Нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. Смачного!!!

Яблучний пиріг який тане в роті

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар