Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Пироги

Пиріг виходить ароматним, ніжним, із соковитою начинкою. Терта здоба універсальна, з таким тістом можна використовувати різні начинки.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, 100 г;
  • вершкове масло, 120 г;
  • сметана, 130 г;
  • сіль дрібка, ванілін за смаком;
  • борошно, 350 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • яблука, 1 кг;
  • горіхи та ізюм, кориця за смаком;
  • цукор, 70 г.

Процес приготування яблучного пирога

Яблука чистимо і натираємо на великій тертці. За смаком та бажанням змішуємо з родзинками та горіхами, корицею. Начинку взагалі можна робити будь-яку на свій смак.

Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Просіюємо борошно і змішуємо із сіль та цукром, розпушувачем.

Охолоджене вершкове масло або якісний маргарин натираємо на великій тертці або ріжемо кубиками і додаємо в борошно.

Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Перетираємо все до утворення крихти.

Додаємо сметану і руками просто вмішуємо продукт у крихту.

Деко застеляємо пергаментом і одну частину крихти висипаємо, розрівнюємо рівним шаром.

Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Викладаємо яблучну начинку і зверху посипаємо другою частиною крихти.

Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Випікаємо при 180 градусах близько 1 години до гарної рум’яності верху. Остуджуємо пиріг і подаємо до столу.

Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Випічку можна подавати в гарячому і холодному вигляді, він однаково смачний.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар