Пиріг виходить ароматним, ніжним, із соковитою начинкою. Терта здоба універсальна, з таким тістом можна використовувати різні начинки.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 100 г;
- вершкове масло, 120 г;
- сметана, 130 г;
- сіль дрібка, ванілін за смаком;
- борошно, 350 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- яблука, 1 кг;
- горіхи та ізюм, кориця за смаком;
- цукор, 70 г.
Процес приготування яблучного пирога
Яблука чистимо і натираємо на великій тертці. За смаком та бажанням змішуємо з родзинками та горіхами, корицею. Начинку взагалі можна робити будь-яку на свій смак.
Просіюємо борошно і змішуємо із сіль та цукром, розпушувачем.
Охолоджене вершкове масло або якісний маргарин натираємо на великій тертці або ріжемо кубиками і додаємо в борошно.
Перетираємо все до утворення крихти.
Додаємо сметану і руками просто вмішуємо продукт у крихту.
Деко застеляємо пергаментом і одну частину крихти висипаємо, розрівнюємо рівним шаром.
Викладаємо яблучну начинку і зверху посипаємо другою частиною крихти.
Випікаємо при 180 градусах близько 1 години до гарної рум’яності верху. Остуджуємо пиріг і подаємо до столу.
Випічку можна подавати в гарячому і холодному вигляді, він однаково смачний.