Це скоріше не біляші, а пиріжки з гороховою начинкою, які виходять нітрохи не гірше, чим з м’ясною начинкою. Такі пиріжки апетитні і ситні, тісто універсальне, відмінно підходять як до солоної, так і солодкої начинкам.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода, 200 мл;
- газована вода, 550 мл;
- борошно, 1 кг;
- дріжджі і сіль по 1 ст.л;
- олія соняшникова, 70 мл.
Для приготування начинки необхідно:
- горох, 400 г;
- цибуля і морква по 1 шт;
- сіль, перець, спеції;
- кріп.
Процес приготування біляшів
Борошно просіваємо і змішуємо з дріжджами. Вливаємо трохи теплої води.
Коли дріжджі дадуть піну, вливаємо теплу воду, додаємо сіль за смаком (близько 1 ч. л.) і вимішуємо тісто.
Вимішуємо руками м’яке тісто, домішуючи олію. Накриваємо і залишаємо на 1 – 1.5 години.
Відварюємо горох до готовності з сіллю.
Цибулю ріжемо кубиком і натираємо моркву, тушкуємо на олії.
У горохове пюре додаємо овочі та кріп, спеції і ароматні трави за смаком.
Обминаємо тісто, формуємо пиріжки або біляші з начинкою.
Обсмажуємо в великій кількості олії з двох сторін.
Такі біляші виходять пишними і повітряними, дуже м’якими навіть на наступний день.