І м’яса не треба. Біляші, як пух на мінералці з цікавою начинкою

Пиріжки

Це скоріше не біляші, а пиріжки з гороховою начинкою, які виходять нітрохи не гірше, чим з м’ясною начинкою. Такі пиріжки апетитні і ситні, тісто універсальне, відмінно підходять як до солоної, так і солодкої начинкам.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 200 мл;
  • газована вода, 550 мл;
  • борошно, 1 кг;
  • дріжджі і сіль по 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 70 мл.

Для приготування начинки необхідно:

  • горох, 400 г;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • сіль, перець, спеції;
  • кріп.

Процес приготування біляшів

Борошно просіваємо і змішуємо з дріжджами. Вливаємо трохи теплої води.

Коли дріжджі дадуть піну, вливаємо теплу воду, додаємо сіль за смаком (близько 1 ч. л.) і вимішуємо тісто.

Вимішуємо руками м’яке тісто, домішуючи олію. Накриваємо і залишаємо на 1 – 1.5 години.

Відварюємо горох до готовності з сіллю.

Цибулю ріжемо кубиком і натираємо моркву, тушкуємо на олії.

У горохове пюре додаємо овочі та кріп, спеції і ароматні трави за смаком.

Обминаємо тісто, формуємо пиріжки або біляші з начинкою.

Обсмажуємо в великій кількості олії з двох сторін.

І м'яса не треба. Біляші, як пух на мінералці з цікавою начинкою

Такі біляші виходять пишними і повітряними, дуже м’якими навіть на наступний день.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар