Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Пироги

Пиріг знаменитий своїм смаком і оригінальною консистенцією тіста: виходить дуже м’яким і пишним. А різні начинки допомагають кожного разу отримувати різні смаки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 80 г;
  • дріжджі сухі, 1 ч.л;
  • борошно, 300 г;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • вершки жирні, 100 мл;
  • яйце, 1 шт.

Процес приготування пирога

Розводимо в теплому молоці дріжджі і залишаємо масу на 5 хвилин, щоб дріжджі стали активними.

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і цукром вершками і яйцем.

Вливаємо молоко з дріжджами і вимішуємо тісто.

Порада: якщо ви любите більш солодку здобу, тоді додавайте цукру більше. Якщо планується солона начинка, тоді не варто всипати багато цукру.

Тісто має вийти не липким, еластичним.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Форму змащуємо маслом і накриваємо пергаментом.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Тісто ділимо на кілька частин, кожну розкачуємо в пласти, з одної сторони робимо надрізи, викладаємо будь-яку начинку і формуємо пиріжки.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Викладаємо пиріжки в форму і виходить один великий пиріг.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Залишаємо його на 20 хвилин, змащуємо збитим яйцем.

Випікаємо при 170 градусах близько 20 хвилин.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Охолоджуємо 10 хвилин в формі, потім виймаємо і охолоджуємо на столі.

Готую пиріг «Шерстяний рулон»: міняю начинки і кожен раз отримую новий смак

Начинку для такого тіста вибирайте будь-яку, тісто ідеально підходить для всього. Також можна просто випікати окремі пиріжки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар