Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Пироги

Я дуже люблю солодкі пироги і раніше часто купувала їх в магазині. Одного разу, з’ясувавши склад і спосіб їх приготування, я вирішила приготувати пиріг вдома і виявилося, що це зовсім нескладно. Домашній варіант вийшов ще смачніше покупного і тепер я постійно роблю такі пироги і до домашнього чаювання, і для прийому гостей замість торта.

Інгредієнти для пирога розміром 18 см:

Тісто

  • Борошно – 200 гр
  • Яйця (тільки жовток) – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Вода – 30 мл
  • Цукор – 30 гр
  • Сіль – 1 дрібка

Заварний крем

  • Молоко 3,2% – 200 мл
  • Яйця (тільки жовток) – 2 шт.
  • Цукор – 30 гр
  • Борошно – 20 гр

Додатково

  • Заморожені ягоди – 250 гр (будь-які)
  • Сухе фруктове желе – 100 гр (будь-яке)
  • Вода – 200 мл

Як приготувати пиріг з замороженими ягодами

Для початку підготуємо пісочне тісто. Просіваємо борошно, додаємо в нього жовток, холодну воду, сіль, цукор і холодне вершкове масло. Перетираємо суміш руками до стану маслянистої крихти і дуже швидко вимішуємо, тому що це тісто “не любить” довгого замісу.

Формуємо тісто в кулю, кладемо в звичайний пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин. Потрібно, щоб воно трохи охолодилось і “відпочило”.

Тепер приступимо до приготування заварного крему. В окремій невеликій ємності з’єднуємо яєчні жовтки, цукор і борошно і злегка збиваємо суміш до однорідності, приблизно 1 хвилину. Отримана суміш буде нагадувати дуже мокрий або розведений водою пісок. Зробити це можна за допомогою віночка або міксера.

Вливаємо в суміш половину від зазначеної кількості молока. Молоко повинно бути обов’язково гарячим.

І знову збиваємо приблизно 1 хвилину до однорідності і появи легкої пишноти.

А тепер повільно вливаємо цю суміш в каструльку з іншою половиною гарячого молока постійно помішувати вінчиком.

Тримаємо все на слабкому вогні близько 30 секунд, активно працюючи віночком, поки крем не загусне. Ось і все, заварний крем повністю готовий. Залишилося накрити його плівкою (краще в контакт) і теж відправити у холодильник на 30 хвилин. Там він ще трохи загусне.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Повертаємося до тіста. Воно вже досить охололи і тепер потрібно викласти його в форму для запікання, заздалегідь змащену вершковим маслом (змастити і дно, і стінки). Найпростіший спосіб зробити основу для пирога з пісочного тіста – це просто рівномірно розподілити його по формі руками. Розподілене по формі тісто (із заходом на бортики) наколюємо виделкою в декількох місцях.

Порада: форму краще взяти роз’ємну, але якщо такої немає, то звичайну форму можна викласти папером для запікання і змастити маслом його.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Ставимо тісто в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого дістаємо і залишаємо охолоджуватися.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Поки випікається основа для пирога і охолоджується крем можна зайнятися підготовкою желе. Як я вже сказала, я просто скористалася покупним варіантом в пакетиках. Отже, суху суміш з пакетика просто розводимо дуже гарячою водою (кип’ятком) і розмішуємо, а потім відправляємо в холодильник на 10 хвилин, не більше, щоб ця суміш трохи охолола, але не встигла сильно загуснути.

Порада: для того, щоб желе швидко застигло і було міцним і красивим, я беру подвійну порцію сухої суміші. З мого досвіду так зробити краще.

Коли всі компоненти готові і охололи можна відразу приступати до складання пирога. На основу викладаємо крем і розрівнюємо його лопаткою.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Далі викладаємо на крем заздалегідь розморожені ягоди. Рідину з ягід, яка виділилася при розморожуванні, потрібно обов’язково злити.

Тепер заливаємо ягоди остиглою сумішшю, приготованою з желе.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Залишилося дати пирогу просочитися, а желе дати застигнути. Для цього відправляємо пиріг в холодильник на 1 годину. Цього буде цілком достатньо, але якщо він простоїть там довше, то від цього стане тільки смачніший.

З застиглого і просочити пирога знімаємо форму (або витягаємо з неї) і подаємо до чаю. Ось такий чудовий Тірольський пиріг можна приготувати в домашніх умовах і здивувати своїх рідних та гостей.

Готуємо пиріг з замороженими ягодами в домашніх умовах. Просто до чаю і для гостей замість торта

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар