Дивовижний пісочний пиріг з варенням

Пісочний пиріг з варенням - рецепт приготування Пироги

Смачна і доступна для всіх випічка стане частим гостем на ваших чаюваннях. Дуже просто і швидко готується, а смак має приголомшливий. З цим пирогом впорається навіть недосвідчена господиня.

Щоб приготувати пиріг візьміть такі продукти:

  • 180 г масла вершкового;
  • 1 ч. л. пекарного порошку;
  • 100 г цукру;
  • 350 г борошна пшеничного;
  • 2 курячих яйця;
  • 250 г абрикосового густого варення (можна взяти джем).

Як приготувати пісочний пиріг з абрикосовим варенням

У миску розбийте яйця, всипте цукор і збивайте за допомогою віночка, поки кристали цукру повністю не розійдуться.

Підморожене масло грубо натріть і покладіть до яєчно-цукрової маси.

Додайте в борошно пекарський порошок, просійте суміш і порціями всипте в масу. Приступайте до замісу тіста.

Поділіть тісто на два шматки: один великий, другий менше (1/3 і 2/3). Більший шматок розкачайте на стільниці, яку перед цим присипте борошном, в тоненький круглий коржик завтовшки 0,5-0,6 см.

Акуратно помістіть тісто за допомогою качалки в форму, яку потрібно застелити пекарним папером. Тісто розрівняйте і зробіть з кожної сторони бортики.

Викладіть варення рівним шаром, а зверху смуги шириною 2 см у вигляді сіточки з другого шматка тіста (його треба розкачати в пласт прямокутної форми товщиною 0,3-0,4 см і нарізати на смуги).

Можете змастити збитим білком, якщо хочете.

Увімкніть духовку на 190 °, щоб вона розігрілася. Помістіть пиріг і печіть приблизно 25 хвилин. Випічка повинна придбати красивий золотистий відтінок.

Вийміть пиріг з форми, після того, як він повністю охолоне. Присипте цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар