Дуже смачний і незвичайний пиріг

Незвичайний пиріг, відмінний пиріг Пироги

Навіть не думайте готувати цей пиріг, адже рідні потім від вас не відстануть. Вони будуть просити готувати його знову і знову, адже це надзвичайна смакота. Пиріг виходить просто дивовижний, з приємною кислинкою ягід і шикарною і ніжною сирно-сметанною заливкою. Це надзвичайно смачно!

Необхідні продукти

  • 500 грам пшеничного борошна
  • 2 яєчних жовтки
  • 240 мілілітрів молока
  • 120 грам вершкового масла
  • 7 грам сухих дріжджів
  • 70 грам цукру
  • дрібка солі

Для начинки

  • 600 грам полуниці
  • 300 грам домашнього сиру
  • 100 грам сметани
  • 100 грам цукру
  • 20 грам крохмалю
  • 1 столова ложка ванільного цукру
  • 1 куряче яйце
  • цукрова пудра

Процес приготування пирога

У миску насипаємо пшеничне борошно, додаємо молоко, цукор і дріжджі. Все трохи перемішуємо і даємо постояти кілька хвилин.

Додаємо в масу жовтки, сіль і замішуємо тісто. Збираємо його в кулю і додаємо розм’якшене вершкове масло, замішуємо тісто до однорідної щільної маси.

Кладемо тісто в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-2 години.

Готове тісто трохи обминаємо і кладемо на шматочок пергаментного паперу. Розкачуємо в коло діаметром близько 40 см. По колу робимо невеликі надрізи шириною 1 см. І довжиною 2 см. (Приблизно) .Потім по краю викладаємо шматочки полуниці.

Цукрову пудру (1 ст.л.) і крохмаль (1 ст.л.) змішуємо в мисці і злегка присипаємо полуницю. Накриваємо її тістом, складаємо смужки внахлест один одного.

Дуже смачний і незвичайний пиріг

Одержаний пиріг накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.

Приготуємо заливку. У миску кладемо сир, додаємо сметану, ванільний цукор, крохмаль, цукор і вбиваємо куряче яйце. Все перебиваємо блендером.

На пиріг в центр викладаємо полуницю і заливаємо приготовленою сумішшю.

Жовток змішуємо з невеликою кількістю молока (за бажанням) і змащуємо тісто, яке без заливки.

Пиріг ставимо в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Потім добре охолоджуємо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар