Дуже смачно з молочком! Швидкий і економічний: повітряний пиріг з варенням

Пироги

Пиріг виходить дуже пишним і повітряним: ніжне бісквітне тісто, просочене ароматним варенням з абрикосів. Рецепт можна використовувати для тортів – бісквіт розрізається на декілька коржів і просочується кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 4 ст.л;
  • ванілін;
  • олія соняшникова, 5 ст.л;
  • молоко, 5 ст.л;
  • борошно, 5 ст.л;
  • розпушувач, 2 ч.л;
  • абрикосове варення.

Процес приготування пирога

Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до смаку, перебиваємо масу віночком або міксером.

Вливаємо молоко, перемішуємо. Додаємо олію, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо віночком до однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і змащуємо її маслом, посипаємо борошном.

Виливаємо частина тіста. Запікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.

На тісто викладаємо абрикосовий джем невеликим шаром.

Зверху виливаємо тісто і відправляємо допікати ще на 15 хвилин.

Дуже смачно з молочком! Швидкий і економічний: повітряний пиріг з варенням

Прибираємо форму, охолоджуємо пиріг і змащуємо зверху варенням.

Посипаємо верх пирога подрібненими горіхами (арахіс або грецькі).

Дуже смачно з молочком! Швидкий і економічний: повітряний пиріг з варенням

Подаю такий ароматний і ніжний пиріг до чаю. Якщо є час і бажання, можна збити охолоджені жирні вершки з цукровою пудрою і викласти крем зверху.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар