Приготувати пиріг з м’ясом і грибами зовсім не складно, тому ви з легкістю зможете порадувати своїх улюблених такою приголомшливою випічкою. Рецепт цього тіста універсальний і його можна використовувати як для солодких пирогів, так і для несолодких. Ми вам пропонуємо зробити його з м’ясом і грибами. Таке класичне поєднання не може не сподобається. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 400 гр борошна
- 16 гр свіжих дріжджів
- 200 мл молока
- 3 яйця
- 50 гр вершкового масла
- 60 гр цукрового піску
- половина чайної ложки солі
Для начинки
- 400 гр грибів
- 450 гр м’яса
- 50 гр рису
- 1 ріпчаста цибуля
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Покроковий процес приготування пирога
В першу чергу добре промиваємо рис до прозорої води. Потім відправляємо на вогонь відварюватися в підсоленій воді до готовності.
Очищаємо ріпчасту цибулю і, по потребі, гриби. Після чого дрібно нарізаємо їх. Відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією обжарюватися до готовності.
Потім потрібно пропустити через м’ясорубку м’ясо. Після чого відправляємо його обжарюватися окремо.
В іншій ємності об’єднуємо підготовлені гриби, м’ясо і рис. Додаємо сіль і мелений чорний перець. Добре все перемішуємо.
Беремося за приготування тіста. Для цього в окрему ємність потрібно просіяти борошно і зробити в ньому посередині поглиблення. Потім вливаємо в нього трохи тепле молоко і відправляємо свіжі розкришені дріжджі. Після чого сипем чайну ложку цукрового піску і добре все перемішуємо.
Тепер потрібно накрити рушником і залишити на півгодини в такому вигляді. Після закінчення цього часу наша опара повинна піднятися і ми продовжуємо замішувати тісто.
Вбиваємо яйця. Вони повинні бути кімнатної температури. Також додаємо цукровий пісок, який залишився і добре перемішуємо. Трохи яєчної суміші потрібно залишити для змащування пирога.
Розтоплюємо вершкове масло і об’єднуємо його з сіллю. Добре перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури. Після чого відправляємо в тісто і замішуємо його. В результаті ми повинні отримати м’яке, податливе і не туге тісто. Тепер ми знову накриваємо його рушником і залишаємо в такому вигляді на півтори години. Після закінчення цього часу воно має збільшитися мінімум в два рази.
Ми його розминаємо і ділимо на дві частини. Трохи тіста залишаємо для прикраси пирога. Розкачуємо одну частину на робочій поверхні, яку попередньо присипали трохи борошном. Укладаємо підготовлений пласт в форму для випічки, попередньо змащену олією. Виделкою наколюємо в декількох місцях і розміщуємо підготовлену начинку.
Тепер потрібно розкачати другу частину і покласти її поверх на начинку. Защипуємо всі краї, прикрашаємо рештою тіста. У нашому випадку ми зробили джгутики, які переплели між собою і розклали по колу пирога.
По центру обов’язково робимо отвір для виходу пари. У такому вигляді залишаємо наш виріб на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу змащуємо його яєчною сумішшю і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 40 – 50 хвилин. Після чого даємо йому охолонути в формі. Потім подаємо до столу.