Пиріжки з картоплею дуже популярні й улюблені, точно також, як і торт Наполеон. Хочу поділитися з вами універсальним рецептом тіста, яке прекрасно підходить до самої різної начинки і завжди чудово виходить.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 500 мл;
- оцет яблучний і сода по 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 800 г;
- цукор, 2 ст.л;
- сметана, 100 г;
- сіль дрібка;
- олія соняшникова, 50 мл;
- картопля, 6 шт;
- цибуля, 1 шт.
Процес приготування пиріжків з картоплею
У кефір кімнатної температури вливаємо яблучний оцет, всипаємо соду і добре перемішуємо вінчиком.
Порада: щоб тісто було ідеальним, краще його робити на старому кефірі. Якщо у вас свіжий, можна оцет замінити лимонним соком – це допомагає підвищити кислотність середовища і сода вступить з нею в ефективну реакцію.
Всипаємо цукор, сіль, яйце, сметану і вимішуємо.
Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо. Може борошна потрібно трохи менше або більше. Тісто має бути злегка липким, живим.
Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю і зелень за смаком.
Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо їх на олії з двох сторін.
Пиріжки виходять просто розкішними, м’якими, пишними, що не жирними. В якості начинки беріть все, що вам подобається, підходить м’ясна, грибна, солодка, сирна і т.д.