Тісто готується дуже просто, за рахунок того, що ми робитимемо його на кип’ятку, то при обсмажуванні виходить хрумка, але ніжна скоринка. Фарш зробимо дуже соковитим і чебуреки вийдуть дуже смачними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 500 г;
- кип’яток, 250 мл;
- олія соняшникова, 2 ст.л (в тісто);
- сіль, 1 ч. л;
- г0рілка, 2 ст.л, за бажанням;
- фарш, 400 г;
- цибуля, 300 г;
- зелень;
- сіль, перець, цукор по 1 год.
- олія соняшникова (в фарш), 1 ст.л;
- вода крижана, 100 мл.
Процес приготування чебуреків
У гарячу воду вливаємо олію і сіль, перемішуємо.
Всипаємо борошно і вимішуємо тісто лопаткою, коли охолоне, вимішуємо руками.
Наприкінці додайте г0рілку, тоді чебуреки точно вийдуть хрусткими.
Тісто накриваємо пакетом і залишаємо на 1 годину, щоб воно стало м’яким. Можна відправити в холодильник на ніч, тоді воно стане ще кращим.
Фарш змішуємо з дрібно нарізаною цибулею. Остання не шкодуйте, вона додає соковитості та смаку.
Заправляємо фарш усіма спеціями, зеленню, вливаємо олію і крижану воду та добре вимішуємо, відбиваємо. Води додайте більше, якщо фарш дуже густий.
Тісто обминаємо і ділимо на 12 шматочків.
Формуємо чебуреки з начинкою і обсмажуємо їх у розігрітій олії до рум’яності з двох сторін.
Подаємо ці смачні, соковиті та ароматні чебуреки до столу.