Чудова шарлотка з кремом

Пироги

Мало хто готує шарлотку в такому варіанті. Але ми вважаємо, що абсолютно даремно, адже виходить вона просто дуже смачною. Заварний крем відмінно доповнює злегка кислі яблучка і робить випічку особливо ніжною. Такий пиріг і на святковий стіл не соромно подати. І смачно, і незвично!

Необхідні продукти:

  • 2 яблука

Для крему

  • 250 мілілітрів молока
  • 30 грам вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 50 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру
  • 20 грам крохмалю
  • сіль

Для тіста

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 150 грам сметани
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 4 курячих яйця
  • 150 грам цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грам ванільного цукру
  • сіль

Покроковий процес приготування шарлотки

Приготуємо заварний крем. У каструлю вбиваємо куряче яйце, додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, крохмаль і перемішуємо вінчиком. Потім вливаємо молоко (тепле) і ще раз перемішуємо.

Масу ставимо на плиту і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо поки він не загусне. Додаємо в нього вершкове масло, перемішуємо і залишаємо охолоджуватися.

Приготуємо тісто. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і сіль. Все перемішуємо міксером. Потім додаємо сметану і вливаємо олію. Все ще раз перемішуємо. У масу просіваємо борошно і розпушувач, перемішуємо.

Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім нарізаємо шматочками. Додаємо яблука в тісто і перемішуємо.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо.

Остиглий крем кладемо в кулінарний пакет і малюємо ним зверху решітку. Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь