Чарівне тісто для пиріжків та пирогів! Рецепт моєї бабусі

Пиріжки

Головний секрет цих пиріжків не в начинці, а в тісті. Воно універсальне для всіх пиріжків і готується дуже просто. Головне дотримуйтесь пропорцій і зможете підкорювати ними свою сім’ю хоч щодня.

Необхідні продукти:

  • молоко – 125 мл;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – пів ч. л.;
  • дріжджі – 25 г;
  • борошно – 500 г.

Як приготувати тісто для пиріжків

У великій мисці змішуємо молоко та воду, додаємо цукор та дріжджі. Залишаємо опару набухати на 15-20 хвилин.

В окремій тарі розбиваємо яйце і ретельно збиваємо віночком. Потім яєчну суміш відправляємо до опари та перемішуємо.

Ділимо борошно на дві рівні частини. Просіюємо одну частину в опару, попутно змішуючи продукти.

Солимо борошняну масу, просіюємо другу частину борошна. Коли у нас сформується тісто, кладемо в нього вершкове масло і починаємо працювати руками, замішуючи грудкою 5 хвилин.

Після цього ми змащуємо колобок олією і прибираємо в тепле місце на годину.

Після цього треба знову вимісити тісто і прибрати настоятися на 30 хвилин.

Далі ви можете скачати із тіста окремі колобки. Більше для цього використовувати борошно не потрібно, інакше ви можете перенасичити тісто.

Чарівне тісто для пиріжків та пирогів! Рецепт моєї бабусі

У результаті ви отримуєте відмінне тісто майже для будь-яких видів випічки. Перед застосуванням краще дати грудкам трохи відпочити, буквально 15 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар