Універсальне тісто на основі теплого молока і води відмінно підходить не тільки для біляшів, але і для пиріжків з різними начинками, дуже тонке, з бульбашками.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 150мл;
- вода тепла, 100мл;
- яйце, 1 шт;
- сіль та цукор по 1 ч.л;
- дріжджі свіжі, 11 г чи сухі, 5 г;
- олія соняшникова, 30 мл;
- борошно, 480 г.
Для приготування начинки необхідно:
- фарш, 300 г;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Процес приготування біляшів
Молоко змішуємо із сіллю та цукром, водою та дріжджами, перемішуємо.
Борошно просіюємо і всипаємо в рідку основу, вливаємо олію і вимішуємо тісто. Борошна нехай маса бере рівно стільки, скільки сама візьме і стане щільним та не липким.
Накриваємо тісто, залишаємо на 1 годину у теплому місці.
Фарш заправляємо тертою цибулею, можна додати тертий часник, кріп і іншу зелень, сіль, спеції, перець і т.д. Якщо маса виходить дуже тугою, тоді вливаємо трохи крижаної води, добре вимішуємо та відбиваємо.
Тісто обминаємо, вимішуємо на столі, присипаному борошном, ділимо на порційні колобки.
Кожен розкачуємо в тонкий коржик і викладаємо в середину фарш, защипуємо по колу і перетворюємо на круглі коржики.
Накриваємо плівкою та залишаємо на 30 хвилин.
Кожен коржик трохи прокачуємо качалкою або руками розтягуємо і обсмажуємо в олії на сковороді до рум’яності.
Дуже смачні та соковиті біляші, які вам точно припадуть до смаку, можна подавати з різними соусами та до салатів зі свіжих овочів.