Біляші, як пух. Подруга продавщиця поділилася смачним рецептом

Пиріжки

Універсальне тісто на основі теплого молока і води відмінно підходить не тільки для біляшів, але і для пиріжків з різними начинками, дуже тонке, з бульбашками.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 150мл;
  • вода тепла, 100мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль та цукор по 1 ч.л;
  • дріжджі свіжі, 11 г чи сухі, 5 г;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • борошно, 480 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш, 300 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Процес приготування біляшів

Молоко змішуємо із сіллю та цукром, водою та дріжджами, перемішуємо.

Борошно просіюємо і всипаємо в рідку основу, вливаємо олію і вимішуємо тісто. Борошна нехай маса бере рівно стільки, скільки сама візьме і стане щільним та не липким.

Накриваємо тісто, залишаємо на 1 годину у теплому місці.

Фарш заправляємо тертою цибулею, можна додати тертий часник, кріп і іншу зелень, сіль, спеції, перець і т.д. Якщо маса виходить дуже тугою, тоді вливаємо трохи крижаної води, добре вимішуємо та відбиваємо.

Тісто обминаємо, вимішуємо на столі, присипаному борошном, ділимо на порційні колобки.

Кожен розкачуємо в тонкий коржик і викладаємо в середину фарш, защипуємо по колу і перетворюємо на круглі коржики.

Біляші, як пух. Подруга продавщиця поділилася смачним рецептом

Накриваємо плівкою та залишаємо на 30 хвилин.

Кожен коржик трохи прокачуємо качалкою або руками розтягуємо і обсмажуємо в олії на сковороді до рум’яності.

Біляші, як пух. Подруга продавщиця поділилася смачним рецептом

Дуже смачні та соковиті біляші, які вам точно припадуть до смаку, можна подавати з різними соусами та до салатів зі свіжих овочів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар