М’які пиріжки з картопляною начинкою виходять дуже смачними, пишними. Рецепт простий, продуктів знадобиться небагато.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко гаряче та вода гаряча по 150 мл;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль дрібку;
- дріжджі сухі, 7 г;
- сметана, 2 ст.л;
- борошно, близько 600 г;
- картопля відварена, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- сир, 100 г;
- масло вершкове, 30 г;
- зелень;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування пиріжків
Змішуємо гаряче молоко з гарячою водою, сіллю та цукром, дріжджами.
Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто, накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 годину.
Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре з перцем, зеленню, обсмаженою цибулею та вершковим маслом з тертим сиром.
З картоплі формуємо невеликі колобки.
З тіста формуємо колобки в тій же кількості. Як і картопляні кульки.
Робимо пиріжки з тіста та картопляної начинки.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом і притискаємо, щоб вийшли коржики. Накриваємо рушником та залишаємо на 20 хвилин.
Притискаємо пальцями коржики і рясно змащуємо соусом із тертого часнику з парою ложок олії та чайною ложкою паприки, присипаємо тертим сиром.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
Такі ситні, пишні і м’які коржі-пиріжки, з пікантним смаком соусу, вам точно припадуть до смаку.