Готую його часто, він настільки легкий в приготуванні, що пекти його одне задоволення, впорається навіть дитина. Пиріг морквяник ідеально підходить для сімейного чаювання, виручає, коли гості на порозі. Він дуже смачний, не сухий і повітряний. Іноді в нього кладу цедру апельсина, теж дуже смачно виходить, але горішки потрібні обов’язково, вони надають і смак, і аромат.
Інгредієнти
- Морква – 1 шт.
- Олія – 8 ст.л.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1/2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Волоські горіхи мелені – 4 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цедра лимона – 1 ч.л.
Як приготувати ароматний морквяний пиріг
Моркву вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці. Вбийте яйце.
Додайте мелені грецькі горіхи і цукор.
Всипте борошно, сіль, розпушувач, додайте цедру лимона.
Гарненько перемішайте, тісто повинно вийти густим.
Форму змастіть маслом або застеліть пергаментом, викладіть тісто, поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин, готовність перевірте дерев’яною шпажкою.
Морквяник готовий, подавати його потрібно в охолодженому вигляді до чаю або кави.