Ароматний морквяний пиріг для сімейного чаювання

Ароматний морквяний пиріг, рецепт приготування Пироги

Готую його часто, він настільки легкий в приготуванні, що пекти його одне задоволення, впорається навіть дитина. Пиріг морквяник ідеально підходить для сімейного чаювання, виручає, коли гості на порозі. Він дуже смачний, не сухий і повітряний. Іноді в нього кладу цедру апельсина, теж дуже смачно виходить, але горішки потрібні обов’язково, вони надають і смак, і аромат.

Інгредієнти

  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 8 ст.л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Волоські горіхи мелені – 4 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цедра лимона – 1 ч.л.

Як приготувати ароматний морквяний пиріг

Моркву вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці. Вбийте яйце.

Додайте мелені грецькі горіхи і цукор.

Всипте борошно, сіль, розпушувач, додайте цедру лимона.

Гарненько перемішайте, тісто повинно вийти густим.

Форму змастіть маслом або застеліть пергаментом, викладіть тісто, поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин, готовність перевірте дерев’яною шпажкою.

Морквяник готовий, подавати його потрібно в охолодженому вигляді до чаю або кави.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар