Апетитний заливний пиріг з фрикадельками

Заливний пиріг з фрикадельками, рецепт приготування Пироги

Заливний пиріг з м’ясними кульками або фрикадельками виходить дуже смачним і апетитно виглядає. Готувати його можна хоч кожен день, але якщо ви поставите його на святковий стіл, ваші гості теж будуть в захваті.

Необхідні продукти

  • 300 грам фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 листи пекінської капусти
  • сіль перець
  • зелень

Для тіста

  • 4 курячих яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 стакан кефіру
  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 150 грам вершкового масла
  • 2 столові ложки крохмалю

Покроковий процес приготування пирога з фрикадельками

Цибулю чистимо і натираємо на великій тертці, кладемо в миску. Додаємо подрібнену зелень і пекінську капусту. Туди ж кладемо фарш, сіль і перець за смаком, все перемішуємо.

Змочуємо руки водою і формуємо невеликі кульки.

У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо вінчиком. Потім вливаємо кефір і ще раз збиваємо.

У рідку масу додаємо борошно, крохмаль і розпушувач, перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо і додаємо в тісто, перемішуємо.

Беремо форму для випічки і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї м’ясні кульки і акуратно заливаємо їх тістом.

Заготовку відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар