3 картоплі та ціла гора пиріжків. Ліниві пиріжки з картоплею, тісто, як пух

Пиріжки

Пиріжки виходять настільки пишними, що це швидше пампушки, дуже повітряні та смачні. Тісто готується на картопляному відварі і тому воно взагалі не вбирає олію, все робиться просто і швидко.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 600 г;
  • картопляний відвар, 200 мл;
  • олія соняшникова, 20 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • дріжджі, 1 пакетик;
  • сіль та цукор по 1 ч.л;
  • борошно, близько 500 г.

Процес приготування картопляних пиріжків

Відварюємо картоплю в підсоленій воді, зливаємо в окремий посуд відвар, а саму картоплю, перетворюємо на пюре з яйцем, дріжджами, перемішуємо.

Вливаємо охолоджений відвар, перемішуємо до однорідності.

Всипаємо частинами борошно і вимішуємо м’яке та піддатливе тісто. Може борошна вам знадобиться більше, тому можна додати.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто і розкачуємо пласт із товщиною 1 см.

Вирізаємо круглою формою пампушки.

Викладаємо пампушки на столі. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.

Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо пиріжки до рум’яності з двох боків.

Викладаємо пиріжки на тарілку і подаємо зі сметаною, з вершковим маслом, з м’ясною нарізкою та іншими апетитними добавками.

3 картоплі та ціла гора пиріжків. Ліниві пиріжки з картоплею, тісто, як пух

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар