Пиріжки виходять настільки пишними, що це швидше пампушки, дуже повітряні та смачні. Тісто готується на картопляному відварі і тому воно взагалі не вбирає олію, все робиться просто і швидко.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 600 г;
- картопляний відвар, 200 мл;
- олія соняшникова, 20 мл;
- яйце, 1 шт;
- дріжджі, 1 пакетик;
- сіль та цукор по 1 ч.л;
- борошно, близько 500 г.
Процес приготування картопляних пиріжків
Відварюємо картоплю в підсоленій воді, зливаємо в окремий посуд відвар, а саму картоплю, перетворюємо на пюре з яйцем, дріжджами, перемішуємо.
Вливаємо охолоджений відвар, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо частинами борошно і вимішуємо м’яке та піддатливе тісто. Може борошна вам знадобиться більше, тому можна додати.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто і розкачуємо пласт із товщиною 1 см.
Вирізаємо круглою формою пампушки.
Викладаємо пампушки на столі. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо пиріжки до рум’яності з двох боків.
Викладаємо пиріжки на тарілку і подаємо зі сметаною, з вершковим маслом, з м’ясною нарізкою та іншими апетитними добавками.