Вологий і м’який пиріг відмінно підходить в якості страви під час посту – в ньому немає молочних продуктів і молока.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода або кава або сік – 240 мл;
- борошно – 210 г;
- цукор – 180 г;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – 10 г;
- ванільний цукор – пакетик;
- какао – 35 г;
- олія рослинна без запаху – 75 г.
Для приготування глазурі необхідно:
- какао – 3 ст.л;
- пудра цукрова – 3 ст.л;
- крохмаль – 1 ст.л;
- вода холодна в разі потреби для густоти.
Процес приготування шоколадного пирога
Змішуємо борошно з какао і розпушувачем, просіваємо.
Порада: в тісто і в глазур потрібно брати тільки якісне і жирне какао – саме від нього і залежить смак пирога. Олію рослинну беріть рафіновану без запаху.
Духовку включаємо на 170 градусів.
У суху суміш додаємо цукор і ванільний цукор, сіль.
Вливаємо воду або сік кімнатної температури, олію рослинну і вимішуємо тісто, виливаємо в форму.
Час випікання – 40 – 45 хвилин, перевіряйте готовність.
Змішуємо всі продукти для глазурі і варимо на невеликому вогні. Якщо занадто густа маса – влийте льодяну воду.
Поливаємо пиріг глазур’ю коли він повністю охолоне.
Порада: прикрасити пиріг ви можете кокосовою стружкою, подрібненими горіхами, сухим маком або цедрою цитрусових.