Швидкий шоколадний пиріг до чаю

Швидкий шоколадний пиріг - рецепт приготування Пироги

Вологий і м’який пиріг відмінно підходить в якості страви під час посту – в ньому немає молочних продуктів і молока.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода або кава або сік – 240 мл;
  • борошно – 210 г;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • какао – 35 г;
  • олія рослинна без запаху – 75 г.

Для приготування глазурі необхідно:

  • какао – 3 ст.л;
  • пудра цукрова – 3 ст.л;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • вода холодна в разі потреби для густоти.

Процес приготування шоколадного пирога

Змішуємо борошно з какао і розпушувачем, просіваємо.

Порада: в тісто і в глазур потрібно брати тільки якісне і жирне какао – саме від нього і залежить смак пирога. Олію рослинну беріть рафіновану без запаху.

Духовку включаємо на 170 градусів.

У суху суміш додаємо цукор і ванільний цукор, сіль.

Вливаємо воду або сік кімнатної температури, олію рослинну і вимішуємо тісто, виливаємо в форму.

Час випікання – 40 – 45 хвилин, перевіряйте готовність.

Змішуємо всі продукти для глазурі і варимо на невеликому вогні. Якщо занадто густа маса – влийте льодяну воду.

Поливаємо пиріг глазур’ю коли він повністю охолоне.

Порада: прикрасити пиріг ви можете кокосовою стружкою, подрібненими горіхами, сухим маком або цедрою цитрусових.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар