Сьогодні ми зробимо найпростіший у світі курячий пиріг. Такий пиріг можна зробити навіть якщо готувати ви абсолютно не вмієте, а ручки гачки (як мої) не люблять возитися з тістом. Тому візьмемо звичайне листкове.
Важливо. Рецепт можна переробити як завгодно. Додати, наприклад, сир, бекон, відварну картоплю, овочі і т.п. Я лише підказую метод приготування.
Готуємо курячий пиріг
Для початку давайте все наріжемо. Для соковитості я взяв стегенця без кістки. Ріжемо їх як вам завгодно, я нарізав середнім кубиком.
Тепер наріжемо багато цибулі (багато не буває) і печериці. Я взяв королівські упереміш зі звичайними, але це особливо різниці не грає.
Так само я в якості єдиною і найкращою (в цій комбінації) приправи взяв розмарин. Знімаємо гілочки зі стебла і нарізаємо їх. Можна купити вже нарізаний, різниці особливо немає.
Розкачуємо тісто і викладемо його на дно дека. Якщо у вас не тефлоновий деко, то раджу змастити його вершковим або олією.
Важливо. Немає сенсу намагатися робити красиві пласти тіста. Цього все одно не буде видно. Головне, щоб не було дірок. А якщо раптом вони з’являться, то відщипніть де-небудь кусок і заклейте пробоїну. Я робив все максимально неакуратно.
Обріжте тісто по краях дека і розкачайте ще один пласт. Ним ми будемо накривати наш пиріг.
Тепер нам потрібно все обсмажити. Гриби і курку смажимо на сильному вогні !!! Це дуже важливо. Вони не повинні дати сік і почати варитися на сковорідці. Таким чином ми всі смаки запечатаємо всередині. Ну а цибулю просто посмажте до готовності на вершковому маслі.
Важливо! Соліть, перчить і додавайте розмарин під час смаження, а не в деко з тістом. Щоб гриби не дали сік я смажив їх невеликими партіями і клав на тісто. Курку можна так само.
Накриваємо другим листом тіста і зліплюємо краї.
Мажемо тісто оливковою олією і робимо в центрі маленьку дірочку, куди ми вставимо пучок розмарину (можна будь-яку іншу зелень). Якщо нічого під рукою немає, то нічого не встромляйте, просто зробіть дірочку, щоб йшла зайва волога.
Ставимо в духовку на 180 градусів на 30 + – хвилин (дивимося за кольором тіста). Вуаля! Пиріг готовий. Рецепт дуже простий, готується дуже швидко і немає метушні з замішуванням тіста. Смчного!