Коли набридла шарлотка, а в хаті є 3 яблука. Готую пишний пиріг в чаю

Пироги

Яблучні пироги гарні тим, що час на підготовку – мінімальний, а результат просто чудовий, тісто буде вологим і просоченим ніжним яблучним пюре.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 6 шт;
  • цукор, 250 г;
  • сіль дрібка;
  • сметана, 100 г;
  • борошно, близько 200 г;
  • розпушувач, 1.5 ч.л;
  • яблука, 3 шт;
  • горіхи грецькі, 50 г;
  • смородина за смаком, близько 100 г.

Процес приготування пирога

Яйця з’єднуємо з дрібкою солі і збиваємо міксером до пишної маси.

Всипаємо цукор частинами і збиваємо до стійкої і густої маси.

Додаємо сметану і акуратно вимішуємо лопаткою.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста.

Зверху розкладаємо шматочки яблук, посипаємо подрібненими грецькими горіхами, кладемо за бажанням смородину (свіжу або заморожену, можна варення або чорницю, інші ягоди) і виливаємо другу половину тіста.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Перевіряйте шпажкою.

Виймаємо пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою, можна змішати її з корицею.

Коли набридла шарлотка, а в хаті є 3 яблука. Готую пишний пиріг в чаю

Пиріг виходить пишним, м’яким, добре просоченим, ідеально підходить до чаювання і навіть ваші гості його гідно оцінять.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар