Готую пиріг “Для ледачих”: витрачаю 5 хвилин свого часу, а решту робить духовка

Пироги

Це той рецепт пирога, який готується максимально швидко, на приготування тіста потрібно буквально 5 хвилин, а решту за вас зробить духовка. Пиріг виходить ніжним, м’яким, пишним, в міру солодким і дуже смачним. Готувати його можна з будь-якими сезонними фруктами або ягодами, але також ідеально підійдуть і консервовані ананаси або персики. Знаю, що багато моїх друзів пекли пиріг і залишилися в захваті!

Необхідні продукти:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 200 г
  • сіль – дрібка
  • ванілін – 1,5 г
  • вершкове масло – 75 г
  • сметана – 150 г
  • розпушувач – 10 г
  • борошно – 240 г
  • ананаси консервовані – 350 г

Як приготувати пиріг “Для ледачих”

У миску вбиваємо 3 яйця, додаємо дрібку солі, 200 г цукру, пакетик ваніліну (1,5 г) і за допомогою міксера збиваємо яєчну масу до посвітління і збільшення в розмірі.

Чим краще зб’єте яйця, тим пишнішим буде бісквіт, тому збиваємо хвилини 2-3.

Далі вливаємо 75 г розтопленого і повністю остиглого вершкового масла, а також кладемо 150 г сметани кімнатної температури. Знову ж міксером змішуємо всі інгредієнти разом.

Тепер в тісто просіюємо 240 г борошна і 10 г розпушувача. НЕ включаючи міксер, акуратно вмішуємо сухі інгредієнти в рідкі, а потім на найслабшій потужності перемішуємо все до однорідності. Таким чином борошно не буде розлітатися в різні боки і сильно порошити.

Довго міксером не працюємо, краще залишки борошна на стінках миски домісити лопаткою.

Тісто готове, тепер додаємо будь-які фрукти або ягоди на ваш розсуд. Сьогодні я роблю пиріг з консервованими ананасами.

Якщо трохи рідини від фруктів потрапить в тісто, нічого страшного. Цей пиріг я робила ще зі свіжою сливою. Виходить прям шалено смачно, влітку обов’язково спробуйте!

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером так, щоб 2 краї паперу залишилися вільні. Переливаємо тісто в форму і розрівнюємо його лопаткою. Розмір моєї форми 23х23 см.

Готую пиріг "Для ледачих": витрачаю 5 хвилин свого часу, а решту робить духовка

Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Звичайно, орієнтуйтеся на свою духовку, часу може піти трохи більше або трохи менше. Я раджу використовувати дерев’яну шпажку, щоб остаточно переконатися в готовності пирога.

Дістаємо пиріг з ананасами з духовки, даємо постояти у формі 5 хвилин, потім перекладаємо пиріг на решітку і даємо йому охолонути вже повністю.

Ну, а потім знімаємо папір для випічки, кладемо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою. Пиріг виходить дуже м’який, ніжний, в міру солодкий, з соковитими шматочками ананаса, прям одна суцільна смакова насолода!

Готую пиріг "Для ледачих": витрачаю 5 хвилин свого часу, а решту робить духовка

Перед подачею я пиріг нарізаю на порційні шматочки і подаю з ароматним свіжозавареним чаєм.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар