Всіма улюблене пісочне тісто, ніжна сирна начинка і солодкі ароматні ягоди: все просто, але завжди дуже вдало. Ягоди можете підібрати будь-які на свій розсуд. Приготувати простіше простого, тому впорається навіть починаюча господиня. Зберігайте рецепт і розбавляйте свої сімейні чаювання приголомшливою сирною випічкою.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 200 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
- 100 гр цукрового піску
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача
Для начинки
- 500 гр сиру
- 2 яйця
- 100 гр цукрового піску
- 100 гр сметани
- 200-300 гр ягід
Для просочення
- 200 мл кави
- трохи коньяку або лікеру
Процес приготування сирного пирога
В першу чергу беремося за приготування тіста. Для цього потрібно просіяне борошно з розпушувачем. Після чого додати нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетираємо все до стану крихти.
Потім сипем сюди цукровий пісок і вбиваємо яйце. Замішуємо тісто і обертаємо його в харчову плівку. Тепер відправляємо в холодильник на півгодини.
Беремося за приготування начинки. Для цього потрібно перетерти через сито сир і додати до нього сметану, цукровий пісок і яйця. Використовуючи міксер, збиваємо все до однорідної маси.
Після закінчення потрібного часу беремо роз’ємну форму і змащуємо її маслом. Після чого викладаємо сюди тісто і розподіляємо його, формуючи бортики. Їх висота повинна бути 4-5 см.
Потім відправляємо начинку і укладаємо ягоди. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий пиріг і залишаємо остигати. Після чого витягаємо з форми і подаємо до чаювання.